2. turnir Međuškolske go lige, Velika Gorica, 15.12.2018.

Drugu sezonu Međuškolske go lige nastavili smo u Velikoj Gorici, u subotu, 15.12.2018. godine. Nastupilo je 20 učenika iz Velike Gorice, Jastrebarskog i Zagreba. Zbog vremenskih neprilika nažalost nisu mogli doći učenici iz Velikog Grđevca. Sudionici su bili podijeljeni na iskusnije, koji su već odigrali niz međunarodnih turnira, i početnike koji su tek na granici 20 kyu. Svaka je grupa brojila po 10 učenika, pa su igrali 3 kola po švicarskom sustavu, uz reducirani hendikep (razlika u kategorijama kompenzira se prednosnim kamenčićima).

Uzbudljive partije svih 20 igrača.

Grand Prix bodove za prva tri mjesta u prvoj grupi osvojili su Stjepan Medak (3/3,  10 bodova), Karlo Vlahović  (2/3, 8 bodova), i Fran Pilipović(2/3, 6 bodova). Grand Prix bodove za prva tri mjesta u drugoj grupi (početnici) osvojili su Franka Ljubetić (3/3, 10 bodova), Paula Klanjčić (2/3, 8 bodova), i Fran Jelavić (2/3, 6 bodova). Treba znati da su Grand Prix bodove osvojili svi sudionici: po 1 bod za sudjelovanje, te po 1 bod za svaku pobjedu!

Svi su rezultati dostupni u Europskoj bazi: http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php?&key=T181215E

Sudionici, roditelji i voditelji sekcija ispred škole

Redoslijed škola poslije 2. turnira:

  1. OŠ “Ljubo Babić” Jastrebarsko – 49 bodova
  2. OŠ “Alojzija Stepinca” Zagreb – 44 boda
  3. OŠ “Eugena Kumičića” Velika Gorica – 32 boda
  4. OŠ “Mato Lovrak” Veliki Grđevac – 11 bodova
  5. SŠ “Tina Ujevića” Kutina – 11 bodova
  6. XV. gimnazija Zagreb – 11 bodova
  7. X. gimnazija Zagreb – 6 bodova
  8. OŠ “Vrbani” Zagreb – 5 bodova
  9. OŠ “Lovre pl. Matačića” – boda

Natjecanje je bilo izvrsno organizirano u OŠ Eugena Kumičića, za što su se pobrinli domaćini Mladen Smud i Ivo Borić. Svi sudionici su mogli uživo vidjeti kako izgleda i službeno natjecanje: Meč za prvaka Hrvatske za 2018. godinu između branitelja naslova Stjepana Meštrovića iz Velike Gorice i izazivača Zorana Mutabžije iz Zagreb.

Reportažu s ovog događanja objavio je David Jolić na mrežnoj stranici: http://cityportal.hr/foto-stjepan-mestrovic-treci-put-u-nizu-prvak-hrvatske/

Leave a Reply