Novi prvak Hrvatske u Gou!

Završio je ciklus natjecanja za Prvaka Hrvatske u Gou za 2014. godinu. Odigrani su kvalifikacijski turniri i potom ‘Turnir šestorice kandidata za izazivača Prvaka Hrvatske’ Zorana Mutabžije na meč za naslov Prvaka Hrvatske u gou.
Lovro Furjanić iz Karlovca, student na Filozofiji u Zagrebu, izborio je status izazivača.
Meč za Prvaka je startao 03. 12. 2014. pobjedom puno mlađega izazivača Lovre Furjanića predajom. Nastavljeno je 09. 12. 2914. drugom partijom kojom prvak Zoran Mutabžija iz Zagreba, pobjedom od 3,5 poena razlike, izjednačuje stanje u meču. Eto, i stigli smo do treće odlučujuće partije meča.
Igra se u poslovnom prostoru POSLUHa u Livanjskoj ulici u Zagrebu. Krenulo se u 13:30. Sa crnim kamenčićima igra branitelj naslova. Vrijeme za razmišljanje je 75 minuta po igraču uz dodatni byoyomi od 40 sekundi za potez sa četri dozvoljena prekoračenja. Partiji su, kao svjedoci, nazočni Sead Bačevina i Mladen Smud.
Bila je i ovo borbena partija. Mutabžija ostavlja slabom jednu svoju skupinu kamenčića za povećanje prostornog interesa na drugom mjestu ploče. Furjanić obara tu slabu skupinu. Slijedi naznaka interesa izazivača za poene u centru ploče. Branitelj to većim dijelom sprečava, ali uz cijenu gubitka poena na stranici. Nakon burne igre partija završava na sitne poene. Pobjedio je Lovro Furjanić sa 1,5 poen razlike i preuzeo naslov Prvaka Hrvatske u Gou.

Leave a Reply