Projekt “Go – igra (bez) granica”, 2017/2018.

U šk. god. 2017./2018. Hrvatska igo udruga (HIGOU) u suradnji s partnerskim obrazovnim ustanovama provodi projekt „Go – igra (bez) granica“. Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske odobrilo je projekt u sklopu Natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih o čemu se više detalja može naći na adresi: Odluka o financiranju.

Cilj projekta je povezati misaonu igru go s odgojno-obrazovnim sadržajima kroz redovite aktivnosti djece i mladih u sljedećim odgojnim i obrazovnim ustanovama: Dječji vrtić Kustošija – područni objekt Vrbani III, Osnovna škola Alojzija Stepinca u Zagrebu, Osnovna škola Josipa Kozarca u Lipovljanima, Osnovna škola Ljubo Babić u Jastrebarskom, Osnovna škola Eugena Kumičića u Zagrebu, XV. gimnazija (MIOC) u Zagrebu, Srednja škola Tina Ujevića u Kutini, Centar za odgoj i obrazovanje u Velikoj Gorici, Voditelj projekta je prof. dr. sc. Damir Medak s Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U svim ustanovama odvijaju se redovite tjedne aktivnosti vezane uz igru go u kojima aktivno sudjeluju djeca, roditelji, odgajateljice, učiteljice i profesorice te članovi HIGOU: Zvonko Bednjanec, certificirani edukator Europske go federacije, Mladen Smud, dugogodišnji edukator igre go, Branko Odobašić, Jasnica Medak i Damir Medak.

Korisnici projekta već su se dva puta natjecali u sklopu “Međuškolske go lige”: u XV. gimnaziji u Zagrebu na malim i velikim pločama, te u srednjoj školi Tina Ujevića u Kutini.

U sklopu projekta nabavit će se garniture za igru go i novi satovi za go. Pripremaju se edukacijski materijali na hrvatskom jeziku, a pokrenuta je i zasebna mrežna stranica interaktivna škola goa: http://skola.higou.hr.

Leave a Reply