PGETC se bliži kraju – Hrvatska se natječe za prvo mjesto u ligi!

Prenosim post od Mladena, jer je on to lijepo opisao 🙂

Go European Team Championship 2015/2016 – 9. kolo – Liga C
Utorak 12. travnja 2016.

Rezultati ekipa u 9. kolu Lige-C su:
Croatia – Greece 4:0
Spain – Lithuania 2:2
Ireland – Bulgaria 0:2(2)
Cyprus – South Africa 2:2
Iceland – Slovenia 1:2(1)
Portugal – Kazakhstan 2:2

Bliži se kraj ove 5. sezone Lige. Nakon promjenjivih rezultata, pa čak i nesudjelovanja u Ligi u 2. sezoni, odlučili smo ozbiljnije pristupiti natjecanju. Dvije smo sezone stvarali čvrstu ekipu i odnos prema reprezentaciji. To je posao koji treba trajno trajati i dalje.
Ove smo sezone krenuli rezultatima ostvariti kvalifikaciju u višu B-ligu. Kvalifikaciju ostvaruje pobjednik Lige, a drugoplasirani ide u dodatno razigravanje.
Pogledajmo naše rezultate u ovom kolu:

Croatia – Greece 4:0

Zoran Mutabžija (akebono) 2.dan – Konstantinos Michailidis (Crates) 1.kyu 1:0 (44.5)

Stjepan Meštrović (GetStrong) 1.dan – Panagiotis Baroutas (AjiStone) 4.kyu 1:0 (Res.)

Mladen Smud (Muradenu) 1.kyu – Giorgos Diakidis (Saeki) 7.kyu 1:0 (Res.)

Daniel Zrno (quetzy) 1.kyu – Nickolas Lekkas (lordishgr) 9.kyu 1:0 (Res.)

Bili smo crni na neparnim pločama.
U ovaj smo susret ušli bez dva najjača igrača, Mateja i Lovre, zbog njihove sprijećenosti. Važno nam je da zaigraju u slijedećem kolu protiv Španjolske u kojem će se odlučivati većina važnih stvari vrha tablice Lige-C.
Poznato je da mlađi igrači pokazuju sklonost bržoj igri. Ovaj se puta desilo obrnuto. Najstariji igrač u ekipi, Mladen, završio je partiju prvi. Nakon što je protivniku obori grupu na stranici i posredno ovladao velikim kutom, te oborio još jedan kut, protivnik mu predaje partiju.
Nedugo kasnije i Zoran završava pobjedom za 44,5 poena razlike. Protivnik mu je osvojio veliki centar, ali ne dovoljno velik, da nadoknadi Zoranove poene po stranicama i kutovima.
Upola mlađi Daniel završava partiju kao treći. Otvorio je partiju sa velikom prednošću. Kasnije je slijedio mirni tok do završetka. Kako on to obično radi, ponovo je ušao u byoyomi. Kada je sve bilo bjelodano jasno, protivnik mu je predao partiju, mada je to mogao i dosta ranije.
Najmlađi član ekipe, Stjepan, koji je ujedno bio i kapetan ekipe, posljednji je završio partiju. Pravilo je da kapetan zadnji napušta brod, ali ovaj nije tonuo. Uspješno plovi dalje. I Stjepan je pobjedio predajom protivnika. Protivnik je ponešto i pokušavao, ali Števa je majstor ove igre.
I bila je to glatka 4:0 pobjeda.

Pogledajmo vrh tablice nakon devet odigranih kola.
Pl. Team G GW 1.2.3.4. Pen + = L Pt

1. Spain 9 28 7 6 6 9 0 6-3-0 15

2. Croatia 9 26 7 6 8 7 2 7-1-1 15

3. Lithuania 9 23 4 6 8 6 1 5-3-1 13

4. South Africa 9 20 6 4 4 6 0 2-6-1 10

....................

Na vrhu smo zajedno sa Španjolcima. Oni su prvi taman za naša dva kaznena boda. Bez njih bili bi mi na vrhu. Imali bi isti broj pobjeda na pločama, te na prvoj i drugoj, a na trećoj smo mi bolji. Pred prilikom smo to popraviti upravo u susretu sa njima u slijedećem kolu. Biti će to borba za vrh. Igra se u utorak 13. svibnja.

bl. Muradenu

Leave a Reply