Predavanje o gou u XV. gimnaziji, ponedjeljak 8. svibnja 2017 u 14:15

Od 8. do 14. svibnja 2017. godine, u organizaciji Hrvatske igo udruge, a u sklopu projekta „Go – igra koja nas uči razmišljati,“ održat će se niz događanja pod zajedničkim nazivom „Prvi hrvatski go tjedan“. Prvo od tih događanja bit će predavanje „AlfaGo – umjetna inteligencija i igra go,“ koje će se održati 8. svibnja u 14 sati u XV. gimnaziji u Zagrebu, Jordanovac 8.

Projekt „Go – igra koja nas uči razmišljati“ odobrilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske na javnom Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2016./2017. Na projektu sudjeluju brojni partneri: dječji vrtić, centar za odgoj i obrazovanje, dvije osnovne i dvije srednje škole u kojima se provode programi edukacije učenika. Igra go izmišljena je prije 5500 godina u Kini i najstarija je misaona igra s nepromijenjenim, jednostavnim pravilima na svijetu.

Posebnost „Prvog hrvatskog go tjedna“ biti će dolazak predstavnika Nihon Ki-in, vodeće japanske organizacije ovog misaonog sporta, profesionalnog igrača petog dana Catalina Taranua. Uz izuzetne natjecateljske rezultate, Catalin Taranu ima velikog edukacijskog i promotivnog iskustva u ovoj igri i sportu. Njegov dolazak biti će od velike koristi pri nastojanju da se vrijednosti ove posebne vještine približe učenicima, kao i edukacijskim ustanovama u Hrvatskoj.

Letak s najavom predavanja možete preuzeti ovdje: MIOC_Catalin (pdf, 950 kB)

Leave a Reply